Kakaolu Truffle 19.09.10 Pazar
|
Kakaolu Truffle |
Malzemeler
- 100 gram süt kreması
- 210 gram bitter çikolata (kuvertür)
- Üzeri için kakao
Yapılışı
- Kremayı benmari usulü bir kapta kaynama noktasına kadar ısıtın.
- Krema ısındıktan sonra ocağın altını kapatın ve parçalanmış çikolataları karışıma ilave edin. Çikolatalar eriyip pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın.
- Karışım hafif soğuyunca mikser ile çırpın.
- Karışımı buzdolabına koyup 1 gece ( min 4-5 saat) bekletin.
- Soğuyup katılaşmış karışımdan cevizden biraz daha küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve toz kakaoya yada parça çikolataya bulayın.
- Buzdolabında soğutarak servis yapın.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder