19 Eylül 2010 Pazar

Kakaolu Truffle 19.09.10 Pazar


Kakaolu Truffle
 Malzemeler
  • 100 gram süt kreması
  • 210 gram bitter çikolata (kuvertür)
  • Üzeri için kakao
Yapılışı
  1. Kremayı benmari usulü bir kapta kaynama noktasına kadar ısıtın.
  2. Krema ısındıktan sonra ocağın altını kapatın ve parçalanmış çikolataları karışıma ilave edin. Çikolatalar eriyip pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın.
  3. Karışım hafif soğuyunca mikser ile çırpın.
  4. Karışımı buzdolabına koyup 1 gece ( min 4-5 saat) bekletin.
  5. Soğuyup katılaşmış karışımdan cevizden biraz daha küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve toz  kakaoya yada parça çikolataya bulayın.
  6. Buzdolabında soğutarak servis yapın.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder